info@topvolleybalnijmegen.nl  Symfoniestraat 200, 6544 TN Nijmegen

VoCASA stunt door een weergaloze comeback tegen Lycurgus (6 jan 2024)

VoCASA stunt thuis tegen Lycurgus

Vroege achterstand

VoCASA kende een moeilijke openings fase waarin Nova Tech Lycurgus zijn favoriete rol naar zich toe greep. De Groningers wonnen de eerste set met 19-25 

De tweede set ging Nova Tech Lycurgus door met waar zij aan begonnen waren, ook de tweede set trokken ze aan het langste eind. De bezoekers wonnen met 16-25 hun tweede set waardoor de wedstrijd al gespeeld leek.

Comeback van VoCASA

VoCASA begon aan een onmogelijke opgave en wist veerkracht te creëren tegen de bezoekers. VoCASA won de derde set met 25-21 waardoor de tussenstand naar 1-2 ging. 

De spelers zaten vol met motivatie en energie en bleven gaan tot het uiterste, dit werd beloont want VoCASA wist ook met de hakken over de sloot de 4e set te winnen met 25-23 waardoor de gelijkenstand op het scoreboard zichtbaar werd.

Een alles en laatste 5e set moest eraan te pas komen om de wedstrijd te kunnen beslissen, de punten gingen over en weer en beide ploegen probeerde het uiterste uit hun zelf te slepen. VoCASA kwam als winnaar uit de strijd en maakte het onmogelijke waar met een bizare comeback.

 

Uitblinkers

Kees Merkx wist als spelverdeler de bal naar zich toe te trekken en creerde een aantal prachtige acties wat het verschil heeft gemaakt samen met zijn ploeggenoten in diverse sets.

Daarnaast mag Niek Schiphof met 18 punten de titel opeisen als topscorer van de wedstrijd.

Wedstrijd samenvatting

© VoCasa 2024.