info@topvolleybalnijmegen.nl  Symfoniestraat 200, 6544 TN Nijmegen

Overwinning VoCASA op PDK (3-1) in een volle zaal (28 okt 2023)

VoCASA vs PDK Huizen

VoCASA heren 1 heeft hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen met een respectabele 3-1. Voor het publiek was het op 28 oktober een zeer innoverende avond, waar beide ploegen elkaar tot het uiterste dreven.

De eerste set was gelijkwaardig, echter trok VoCASA aan het rechte eind en sleepte de eerste set binnen met 25-23. 

PDK Huizen gaf zich niet gelijk gewonnen en kwam terug op gelijke hoogte door de tweede set te winnen met 21-25. 

Bij Huizen was vooral de veel scorende Marlison Kleinmoedig (26 punten) een plaag voor de Nijmeegse ploeg. In het begin van de derde set bracht Kailola op midden Koen van den Borden voor Koen Scholten en op buiten Imre Harnischmacher voor Niek Schiphof. Dat had het gewenste effect: Vocasa kantelde het duel en kwam niet meer in de problemen. ,,Al hebben we er wel hard voor moeten werken”, zei Kailola.

VoCASA won de laatste twee sets beide met 25-19. Door deze overwinning klimt VoCASA naar de middenmoot in de eredivisie, ze delen met 3 punten uit 2 wedstrijden de plaatsen 4 t/m 7 met SSS, Lycurgus en ZVH.

Reactie van de coach

,,Lekker dat die eerste zege binnen is, op een belangrijk moment”, zei Vocasa-coach Josha Kailola. ,,Ik heb, zeker in het begin, het spel gezien dat ik wil zien. En de breedte van onze selectie heeft zich meteen uitbetaald.”

Wedstrijd samenvatting

Bekijk hier de wedstrijd samenvatting tegen PDK Huizen

© VoCasa 2024.